Cimet cejlonski (Cinnamomum verum) dobiva se od kore drveta cimetovca (Cinnamomum zeylanicum), a naziva se još i pravi cimet.
Cimet se koristi u mnogim svjetskim tradicijama, posebno ayurvedi, zbog svojih blagotvornih nutritivnih svojstava, prirodno je bogat mineralima i vlaknima.
Za koga je proizvod namijenjen?
- Za sve koji si žele pomoći uspostaviti ravnotežu u tijelu
- Za sve koji imaju problema sa šećerom
- Za sve koji žele pomoć u mršavljenju
Kako i zašto djeluje?
Od minerala izvrstan je izvor mangana, željeza, kalcija, bakra, cinka.
Od vitamina izvrstan je izvor vitamina C i vitamina K, a dobar je izvor vitamina B2 i B6.
Jedan od najpoznatijih začin za omiljene slastice bogat antioksidansima.
U Ayurvedi cejlonski cimet je prirodni lijek za dijabetes i bolju probavu.
Drevna kineska medicina koristi cejlonski cimet u liječenju prehlade, glavobolje, mučnine i opće slabosti.
Primjena
Preporučeni dnevni unos iznosi 3 – 15 g (1/2 do 3 čajne žličice). Umiješajte u čaj, toplo mlijeko, vodu ili sok. Količinu rasporedite kroz cijeli dan.
Sastojci: 100% cejlonski cimet u prahu* (*iz ekološkog uzgoja).
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C.
Zemlja podrijetla, najbolje upotrijebiti do kraja i broj serije: otisnuto na pakiranju.
Recenzije
Poništi filtereJoš nema recenzija.