Opis
Glutation je poznat kao
• najsnažniji antioksidans za ljude
• njegove razine počinju naglo opadati kada smo pod kroničnim stresom, nezdravo se hranimo, redovito uzimamo lijekove, ako smo podložni raznim infekcijama i nakon 40.godine.
Prednosti liposomalnog oblika glutationa
• Liposomi dostavljaju glutation direktno u stanice i omogućuju maksimalnu iskoristivost
Liposomalni glutation Ekolife natura u kapsulama, 30 kapsula
Sastojci: sredstvo za povećanje volumena; maltodekstrin, celuloza; emulgator: sojin lecitin (bez GMO-a); reduciran L-Glutation (GSH); stabilizator: silicijev dioksid; kapsula: hidroksipropilmetil celuloza (HPMC, vegansko)
1 kapsula sadrži: 200mg reduciranog L-glutationa (GSH)
Preporučena dnevna doza: 1 kapsula na dan, prije večere s čašom vode.
Upozorenje: Proizvod nije primjeren za djecu. Preporučene dnevne količine ili doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata djece.
Čuvati na sobnoj temperaturi (20°C), te ga upotrijebiti u roku od 2 mjeseca nakon otvaranja.
Pogodno za vegane i vegetarijance. Bez glutena, laktoze, ekološko, vegansko.
Proizvedeno u EU za: Ekolife natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija
Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle,Hrvatska
Glutation je najmoćniji antioksidans u našem tijelu. To je protein koji tijelo stvara iz 3 aminokiseline: cisteina, glutamina i glicina, Kada smo mladi i zdravi, tijelo ga samo proizvodi u dovoljnoj količini. Međutim njegova količina počinje naglo opadati kada smo pod kroničnim stresom, jedemo nezdravo, redovito uzimamo lijekove, izloženi smo raznim infekcijama i sl. Nakon 40.godine počinje se brzo trošiti.
Svakoj našoj stanici glutation je potreban za normalno djelovanje.
U načelu, građevne blokove glutationa možemo dobiti iz hrane koja je bogata proteinima. Nažalost, većina današnje hrane je prilično prerađena, pa gotovo da i nema građevnih blokova, zato nam glutation nedostaje, što također utječe na našu sposobnost čišćenja i obranu tijela.
Kako pomoći svome tijelu da dobije što više glutationa?
Stanica s premalo glutationa propada. Glutation se ne može prenijeti iz stanice u stanicu, kao npr. glukoza ili kalij. Glutation se na kraju izgradi unutar stanice. Donedavno jedini učinkoviti unos glutationa je bio intravenoznim putem. Muđutim postoji i jednako učinkovita dostava glutationa u stanice – a to je putem liposoma. Liposom je mali mjehurić u koji se sigurno zapakira glutation. Zbog masne ovojnice, liposomi su postojani u probavnim sokovima i tako predstavljaju sigurno “prijevozno sredstvo”. Na taj način tijelu se omogućuje maksimalnu iskoristivost ovog moćnog antioksidansa.
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana (npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.
Recenzije
Poništi filtereJoš nema recenzija.